25


02/02/2015

Servisne informacije i saveti

Otključavanje Bootloader-a na HTC uređajima

Otključajte dodatne mogućnosti

Naša je odgovornost da vas upozorimo da otključavanje bootloader-a može prouzrokovati kvarove koji ne mogu biti otklonjeni u garanciji. Treba napomenuti da otključavanjem bootloader-a ne znači da ćete biti u mogućnosti da otključate i SIM karticu.
Otključavanje SIM kartica je diskrecija vešeg operatera i ne spada u bootloader otključavanje.Uređaji koje proizvodi HTC dizajnirani su sa hardverskim i softverskim specifikacijama tako da otključavanje bootloader-a može uzrokovati promene u softveru i može da proizvede neočekivane bočne efekte. Nemoguće je od strane HTC-a garantovati pravilno funkcionisanje uređaje posle ovog procesa. U najekstremnijem slučaju može se desiti da vaš uređaj bude fizički oštećen zbog pregrevanja ili će se promeniti ponašanje vašeg uređaja u toj meri (i ne samo ograničeno na to) da prekorači limite za SAR i HAC standarde. Neki od sadržaja na vašem uređaju mogu biti invalidirani i možda nećete moći da im pristupite zbog neispravnih DRM security ključeva. Ovo uključuje sadržaj koji je obezbeđen od trećih strana i onaj od strane HTC-a. Moguće je i da i ako budete dobijali ažuriranja putem FOTA HTC ne garantuje ona da neće učiniti vaš uređaj neupotrebljivim. Trebate da znate da uređaj nećete moći da vratite u fabričko stanje i da garancija neće moći da bude priznata za sve kvarove koji nastanu posle otključavanja bootloader-a. HTC ne preuzima odgovornost za uređaj posle ovog procesa. HTC se obavezao da omogući korisnicima da otključaju bootloader na svojim uređajima. Ipak, zbog nekih ograničenja od strane provajdera na nekim modelima neće biti moguće otključavanje. 
HTC vas savetuje da NE OTKLJUČAVATE BOOTLOADER sve dok niste sigurni koje to implikacije može da ima. Ovo je tehnička procedura i efekti koje može prouzrokovati mogu se otkloniti samo vangarantno. Ukoliko ste i dalje zainteresovani da to uradite više informacija možete naći na: ovom linku